top of page
logo_E-T_international-removebg.png

Euro-Toques partner van de “fine gourmet show” - 09/11/2023

De eerste B2B-show van Fins Gourmets, gisteren georganiseerd door de Lokale Actiegroep (GAL) van Plaines de l'Escaut met de steun van Natuurpark Scheldevlakten en het Parc Naturel Régional Scarpe-Escaut, bedoeld om producenten en ambachtslieden met elkaar te verbinden, bekroond tijdens de “Jury of the Ends gourmets” (de 17e editie waarvan zal vinden plaats op 9 oktober) en degenen die betrokken zijn bij de voedingsindustrie.


Een kans voor iedereen, kleine producenten hebben niet altijd de middelen om te communiceren om zichzelf bekend te maken en restauranthouders of andere voedingsberoepen zijn altijd op zoek naar lokale ambachtslieden en soms met moeite.



Dit was de goede gelegenheid om de link te creëren en ook uit te breiden dankzij een referentiesysteem dat door het Natuurpark en andere acties werd opgezet.(*)


Zoals we gisteren duidelijk hebben gezien, zijn ontmoetingen tussen ambachtslieden, producenten en consumenten belangrijk voor het onderhouden van authentieke en duurzame sociale relaties.


Mathis Lambert, chef-kok Euro-Toques bij restaurant NOU in Doornik en Gaëlle Troubat (Sparkling Touch), waren wij aanwezig en hebben ons steentje bijgedragen om entertainment tijdens de show voor te stellen, ook met de deelname van 2 Doornikse mixologen Jonathan Chevalier van T chin-Francine: Vagabond Rum Bar en Arthur Tanoe van



Bedankt aan het Natuurpark van de Vlaktes van de Schelde, omdat we een beetje aan dit project mochten samenwerken en deze dag vol gezond verstand, geweldige ontmoetingen en een goed humeur konden beleven. Complimenten voor de uitstekende organisatie!


Lees voor de gelegenheid het interview met Mathis Lambert.



(*) PNPE-acties:- Scarpe Escaut Products Kruideniersnetwerk https://plainesdelescaut.be/.../ReseauDesEpiceriesDeProdu .. .- Kaart van lokale producenten& h =AT0hjJGiRsUpBEJBVkjv8PjDJwL14Tdi4UzrYxlK3QQhsRK4TzwUC7mopiGC8iPxrYtfNo-WOfKBmyYij3zSeBjN0nvnqTZHy8ObH2W-C42l8MsaX2ahxB08C19z0nb1Fe9fXTId9W8 ThU9 aWA&__tn__=-UK - R&c[0]=AT18LGZCQRP_k7kN_IgYUVyNx_RUkVUngmfsCHPqLxULibpdT96F8NL2FvVTUUU4A0tUl0Ek2DcylRRvt115uqnVfyk2u9nEfyL5V0vvIF02rLTVk124KuLn6yJp80Ws4 -t 92nlCW-tn3boUXAz0uQbPSzpYR5qu5ba6RsYhR0AkRaY-pGivywsKOjkqcBSV_Tw0DZRs0ZJujZM_3FKQhzQLGnEjx82ny3HSSvc" target="_blank">https://plainesdelescaut.be/wikipnpe/...- De maand van de smaak (09/10 tot 10/15) > Activiteiten om lokale smaken te ontdekken!https://plainesdelescaut.be/.../LeMoisDuG out_fichier_pnpe...en vele andere projecten!






Weer een geweldig moment van uitwisseling en delen tussen enthousiastelingen!


Neem contact op met Euro-Toques

Gaëlle: 0477 59 59 34

Gaëlle Troubat Sparkling Touch srl





12 weergaven0 opmerkingen
bottom of page