top of page
gaellecommunication

Euro-Toques - Jaarlijkse Algemene Vergadering - 17/06/2024

Bijgewerkt op: 4 jul.



Onze jaarlijkse Algemene Vergadering werd gehouden op 17 juni 2024 op het Domaine de la Blommerie in Moeskroen.


Dit jaar was het een verkiesbare Algemene Vergadering.


Er werd een nieuw bestuur gekozen!


Op de agenda:


Welkom door de voorzitter


Notulen van de algemene vergadering van 05/06/2023: goedkeuring


Financieel verslag van de vereniging


Goedkeuring van de rekeningen: voorgelegd aan de stemming van de algemene vergadering.


Stemming unaniem door aanwezige of vertegenwoordigde leden.


Verslag van de twee accountants na controle van de rekeningen.


De penningmeester wordt gedechargeerd en de documenten worden naar behoren ondertekend.


Begroting 2024-2025


Christophe Baert presenteert de begroting 2024, die in lijn blijft met de begroting van vorig jaar, zonder grote wijzigingen.


Er wordt unaniem gestemd door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.


Vertrekken, aftreden, vernieuwingen - nieuwe bestuurders, nieuwe raadsleden.


Bestuurders in functie (aflopend in 2024)


- Christophe Baert - Voorzitter


- Didier Bolle - Ondervoorzitter Wallonië


- Damien Huylebroeck - organisator Trophée Baron Romeyer

 

Bestuurders in functie (aflopend in 2026)


- Erika Vanvuchelen - Ondervoorzitter voor Vlaanderen


- Jean-Jacques Olders - Algemeen secretaris



Raadsleden


- Thierry Vanhoslbeek


- Stéphane Grulois


- Stéphane Decamp


- Andy Demeyer


- Georges Grintzias



Ontslagen


- Bestuurder: Christophe Baert - Voorzitter


- Adviseur: Stéphane Decamp


. Adviseur: Stéphane Grulois


Kandidaturen


- Didier Bolle - covoorzitter voor Wallonië


- Erika Vanvuchelen - covoorzitter voor Vlaanderen


- Damien Huylebroeck - medevoorzitter


- Thierry Vanhoslbeek - medevoorzitter


- Peter Loosen - adviseur



Nieuwe mandaten voor "commissarissen" voor één jaar.


- Benoeming van twee commissarissen: Xavier Adam & Joelle Hauglustaine.



Christophe Baert kondigt zijn intentie aan om ontslag te nemen als voorzitter. Twee kandidaten werden naar voren geschoven om de post te delen: Erika Vanvuchelen, die Vlaanderen zou vertegenwoordigen, dat steeds meer vertegenwoordigd is in de vereniging, en Didier Bolle, voor Wallonië.


Het vice-voorzitterschap wordt gezamenlijk waargenomen door Damien Huylebroeck, die ook verantwoordelijk is voor de organisatie van de Trophée Baron Romeyer, en Thierry Vanholsbeek. Het doel van de benoeming van twee vicevoorzitters is om de verantwoordelijkheden te spreiden zodat ze niet bij één persoon liggen. Jean-Jacques Olders behoudt zijn positie als Algemeen Secretaris. Georges Grintzias behoudt zijn positie als adviseur. Peter Loosen treedt toe tot het bestuur als nieuw raadslid.


Stemming unaniem door aanwezige of vertegenwoordigde leden.


Overzicht van activiteiten uitgevoerd in 2023-2024


Activiteiten uitgevoerd in 2023


- 23/01/2023 - kaviaar- en Champagnegroet: bezoek aan de steurkwekerij Belgian Quality Fish, cocktailreceptie voor de gelegenheid


- 20/03/2023 - Belux Import/Gel Matic ontdekkingsworkshop - ijs met duizend gezichten


- 28/03/2023 - 18e Baron Romeyer Trofee - Euro-Toques - Waals-Brabant


- 24/04/2023 - bezoek aan onze partner Bru-Spadel


- 22/05/2023 - dagje uit in samenwerking met Fetam: bezoek aan de ambachtelijke zalmfabriek VENDSYSSEL, bezoek aan de LP HORECA,: Ecole Hôtelière Institut Notre Dame de Fleurus + "Viva Espana" wandeling, tapas en wijnproeverij bij La Buena Vida.

- 05/06/2023 - AGM bij Comtes de Champagne + kaas en wijn workshop bij Pascal Fauville - afsluitende cocktail receptie


- 21/08/2023 - producentenrally in Vlaanderen door het Hageland


- 11/09/2023: co-organisatie van en deelname aan de vakbeurs Fins Gourmets voor professionals in voeding en catering met het Regionaal Natuurpark Scarpe-Escaut (Frankrijk) en zijn tegenhanger, het Natuurpark van de Scheldevlakte (België)


- 18/09/2023 - Bezoek aan Duroc d'Olives


- 10/10/2023 - Deelname aan de beurs Folie Culinaire in de BBB Maastricht met 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑒𝑖𝑙 𝑑'𝑎𝑑𝑚𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑑'𝐸𝑢ro-𝑇𝑜𝑞𝑢𝑒𝑠 𝑁𝑒𝑑𝑒𝑟𝑙𝑎𝑛𝑑


- 23/10/2023 - deelname en samenwerking jam Kookslag met Streekproduct met de Vlam


- 14/11/2023 - Ethic Ocean presentatie


- 11/12/2023 - koks op vakantie in Brussel, maaltijd en bezoek aan de kerstmarkt


Geplande activiteiten voor 2024-2025


Reeds gehouden :


- 30/01/2024: Begroeting en bezoek aan de Moutarderie De Ster


- 20/02/2024: 19e Baron Romeyer Trofee wedstrijd


- 15/04/2024: Dag van de Euro-Toques in de distilleerderij van Biercée


- 02/05/2024: uitnodiging voor de persconferentie Epicuriales 2024


- 28/05/2024: gastronomische rally in Chimay

 

Wordt momenteel georganiseerd:


- 26 tot 29/07/2024: Beurs van Libramont: gezamenlijke actie op de stand van Carrefour om zijn netwerk van lokale producenten te promoten, 5 dagelijkse showkoken (oproep voor chefs).


- 30/09/2024 : deelname en samenwerking jam Kookslag met Streekproduct met de Vlam


- 10/2024 - Euro-Toques dag bij Vivardent en Horeca Federatie workshop over Kunstmatige Intelligentie


- 12/2024 - Bezoek aan MABRU


- 01/2025 - Groeten


- De volgende Trophée Baron Romeyer wedstrijd zal plaatsvinden op 15 april 2025.


De toekomst van Euro-Toques België


Christophe Baert wil iedereen bedanken voor deze drie jaar, waarin hij zich gesteund heeft gevoeld en veel heeft geleerd. Hij is trots en blij dat hij deel heeft uitgemaakt van Euro-Toques. Hij moedigt ons aan om naar de toekomst te kijken en wijst erop dat we al hebben nagedacht over wat ons te wachten staat en dat we nog kunnen verbeteren.


Didier Bolle bedankte ook iedereen voor het vertrouwen dat ze de afgelopen zeven jaar in hem hebben getoond bij de vereniging. Hij dankt Christophe Baert voor het werk dat hij heeft verricht en zijn bereidheid om zich tot de producenten te wenden. Hij benadrukt dat we steun nodig hebben om verder te gaan en dat de deur altijd openstaat.


Erika Vanvuchelen bedankte Christophe Baert voor de drie jaar aan zijn zijde. Ze nodigde iedereen uit om deel te nemen aan de Euro-Toques Days. Ze voegde eraan toe dat het delen van het voorzitterschap met Didier Bolle betekende dat er altijd iemand beschikbaar was en dat er meer plaatsen bezocht konden worden. Ze bedankte alle aanwezigen en zei dat we in de toekomst zouden proberen om chefs met producten te combineren en nieuwe dingen te leren. Het contact met Euro-Toques International is hersteld en we moeten meer samenwerken.


Voor de toekomst:


Euro-Toques België: onze vereniging zet zich in voor het behoud en de promotie van de culinaire rijkdom van België. Onze missie is nu gebaseerd op drie fundamentele pijlers:


Opleiding: We geloven sterk in het belang van het opleiden van de volgende generatie culinaire professionals. Deze pijler richt zich op het opbouwen van sterke relaties met scholen, een actieve aanwezigheid in de onderwijsgemeenschap en het organiseren van wedstrijden om jong talent te inspireren en te motiveren. Elk jaar organiseren we de Trophée Baron Romeyer wedstrijd voor hotelscholen.


Les Artisans-Cuisiniers: "Geen goede producten zonder goede koks". Deze pijler bevordert de uitwisseling van ervaringen tussen onze leden, zodat ze elkaar kunnen verrijken. We organiseren Euro-Toques Days, evenementen waar onze leden samenkomen om hun kennis te delen tijdens productpresentaties, demonstraties, trainingen en bedrijfsbezoeken.


Ambachtelijke producenten: "Geen goede koks zonder goede producten". Deze pijler is gewijd aan onze relaties met producenten en instellingen zoals VLAM-APAQW. We helpen bij de promotie van ambachtelijke producten en organiseren ontmoetingen tussen producenten en chef-koks, waarbij we een brug slaan tussen de kwaliteit van ingrediënten en de keuken.


We zetten onze missie in Europa ook voort via Euro-Toques International. We spelen een actieve rol in het monitoren en ondersteunen van Europese ontwerpwetten met betrekking tot voedsel.


Zeggen dat we ter plekke verse producten bereiden is prima, het doen is beter, maar dit daadwerkelijk verdedigen bij de instellingen is een echte verbintenis en alleen Euro-Toques is in staat om dit te doen met zijn permanente aanwezigheid in Brussel. De koks en ambachtslieden van Euro-Toques werken in hun keukens en onze lobby, Euro-Toques International, werkt in Brussel in het hart van de instellingen om ervoor te zorgen dat lokale producten blijven bestaan. Dankzij de acties die de Europese gastronomische professionals ondernemen om de kwaliteit van de producten te promoten, wil de vereniging alle Europese consumenten beschermen, verdedigen en informeren.


Kwaliteitsproducten in dienst van kwaliteitskoks.


De AVA werd afgesloten met een cocktailreceptie gevolgd door een sit-down maaltijd op Domaine de la Blommerie.


Tijdens de cocktail presenteerden een aantal ambachtslieden hun producten:


Christophe Bouyard presenteerde zijn vleeswaren: https://bouyard.be/




Dragon Roast koffie: https://www.dragonroast.be/


Erika Vanvuchelen : https://grazensespeculaas.be


Een warm welkom voor ons nieuwe bestuur!



7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page