
Op dinsdag brachten we een dag door in de prachtige streek van Chimay. We verkenden het atelier Escavèche du Val d'Oise, de Auberge de Poteaupré (Chimay) en proefden een trio van escavèche, kazen en bieren uit Chimay.
De dag eindigt met een bezoek aan het atelier van Christophe Bouyard & Cie en zijn huisgemaakte bereidingen.
Escavèche uit de Val d'Oise
Traditionele visspecialiteiten uit de streek van Chimay
Een traditioneel recept
Escavèche du Val d'Oise draait om verhoudingen en ingrediënten zoals hondshaai, uien, azijn en citroenen.
Escavèche kan worden gegeten als toast als voorgerecht of traditioneel met friet en een goed biertje.
De Europese Commissie heeft de aanvraag goedgekeurd om de Belgische "escavèche de Chimay" te registreren als beschermde geografische aanduiding (BGA).
https://www.escavecheduvaldoise.be/
Om de Chimay producten te ontdekken :
Christophe Bouyard
Bouyard & Cie
"Aandachtig voor mijn zintuigen en echt gepassioneerd door smaken, aroma's en geuren, creëer en bedenk ik vol enthousiasme recepten, soms origineel, soms een beetje traditioneler, waarvan ik hoop dat ze uw smaakpapillen zullen verrukken. Trots op mijn producten, wilde ik dat ze gemakkelijk herkenbaar zijn. Zo is het merk "LA PERLE CHIMACIENNE" ontstaan... Onder deze naam verkoop ik mijn traditionele mosterd en confituren, maar ook een breed assortiment biologische theeën, kruidentheeën en infusies". Christophe Bouyard
Comentarios