top of page

Euro-Toques Dag - 14/11/2022 - workshop Valrhona / Cinoco

Bijgewerkt op: 31 jan. 2023

Op 14 november 2022 hebben we een workshop gebak ontdekken georganiseerd met onze partner Valrhona, vertegenwoordigd door de heer Benoît Nannan.

Het evenement vond plaats in de IPES-school in Waver. We werden als koningen ontvangen door de 7e klassers en hun workshopleider. Dankzij hen!



Op het programma:

15:00 - 18:00: ontmoeting met 3 patissiers en proeverij van hun recepten + ontdekking van diverse producten en culinaire ingrediënten met Benoît Nannan van Valrhona. Wijnarrangement door Cinoco. Softs aangeboden door onze partner Bru.

18u00 - 20u00 : afsluitende drink en walking diner " foodpairing " met het product " oabika " van Valrhona. Wijnarrangement door Cinoco. Softs aangeboden door onze partner Bru.


De patissiers waren: Andy Verstraeten van Grains de vanille in Rixensart https://grainsdevanille.be/ Olivier Kasiers van Ginkgo in Brussel (Sint-Gillis) https://ginkgopatisserie.be/ Chantale Florent van de chocoladefabriek Florent in Fosses-la-Ville http://www.chocolaterie-florent.com/


Het gepresenteerde gebak:

- NUAGE" bestaande uit een zandkoekje, een zacht vanillebiscuit, een yuzu-crème, een gekonfijte citroen en een mousse van fromage blanc voor Andy Verstraeten.

- PEANUTS": Dulcey chocolademousse, gepofte rijstkrokant van pinda's, karamel met gezouten boter, crème van pinda's, schelp van pure chocolade, fleur de sel voor Olivier Kasiers

- Een assortiment van chocolade lekkernijen voor Chantale Florent

Onze wijnpartner van de dag, Cinoco, bood ons een selectie wijnen aan die pasten bij de verschillende gebakjes. Volgens bepaalde instructies en de smaak van ieder, was het mogelijk te proeven zoals we wilden, wat zeer verrijkend was.


Hier zijn de voorgestelde wijnen:

- Domaine Les Fumées Blanches - 2021, FUMÉES BLANCHES, CÔTES DE GASCOGNE IGP, SUD OUEST, Frankrijk - 100% Sauvignon, bij voorkeur voor bij het yuzu gebak.

- een citroenwodka Keglevich & Limone, KEGLEVITCH, PLZEN, TSJECHIË, bij voorkeur voor bij het yuzugebakje

- Rivesaltes Ambré - 2013, CAZES, MUSCAT-DE-RIVESALTES AOC, LANGUEDOC ROUSSILLON, FRANKRIJK, NATUURLIJKE ZWETTE WIJNEN, bij voorkeur bij gebak met gedroogd fruit en karamel, ideaal bij PEANUTS

- Rivesaltes Grenat - 2016, CAZES, MUSCAT-DE-RIVESALTES AOC, LANGUEDOC ROUSSILLON, FRANKRIJK, NATUURLIJKE ZWETTE WIJNEN, bij voorkeur bij chocolade en gebak op basis van rood fruit, ideaal bij de verschillende bonbons en chocoladeverrassingen.


En als bonus, voor de ontdekking:

- Santa Maria Al Monte Elixir di Caffe, SANTA MARIA AL MONTE, EMILIA ROMANIA, Italië, ook te gebruiken in culinaire bereidingen en andere desserts.

- Santa Maria Al Monte Amaretto, SANTA MARIA AL MONTE, EMILIA ROMANIA, ITALIË, een echte Italiaanse amaretto, verkregen volgens een origineel recept met uitsluitend natuurlijke ingrediënten door infusie van allerlei kruiden, vanille en de beste amandelen uit Sicilië en waaraan een oude brandewijn is toegevoegd.


Ontdek het hier: https://www.cinoco.com/

Dank aan hen voor deze prachtige ontdekkingen!


Contact: Thibaut Semain, 0477 32 64 94 of via Gaëlle die u in contact zal brengen met de verkoopvertegenwoordiger voor uw regio: 0477 59 59 34.

Vergeet niet te vermelden dat u hem contacteert via de Euro-Toques dag op 14/11.

Benoît Nannan presenteerde een reeks producten voor het maken van gebak, met de nadruk op het maken van plantaardig gebak en nog veel meer. Iedereen ging weg met receptenboeken en monsters.

Contactpersoon: Benoît Nannan 0491 59 55 81

Vergeet niet te vermelden dat u hem contacteert via de Euro-Toques dag op 14/11.

Een afsluitende borrel werd aangeboden. Het eten werd ontworpen en bereid door de leerlingen van het zevende leerjaar van IPES Waver.


Op het menu:

Crème van pompoensoep uit de tuin, verse geitenkaas - Hoogte 150

Zalmtartaar, groentenpickles van lactogisting, jonge scheuten

Aardappelgratin met tartuffata, parmezaanse room, stro-aardappelen

Gerookte eendenborst, rucola, gedroogd fruit, Oabika vinaigrette

Oabika Praline (Valrhona recept)

Madeleines met Oabika glazuur


Onze wijnpartner Cinoco bood ons wijnen aan om de dag in stijl af te sluiten:

- Cuvee Nell Brut - 2019, DOMAINE DU RY D'ARGENT, MÉTHODE TRADITIONNELLE, NAMUR, BELGIQUE, voor het aperitief

- Domaine Les Fumées Blanches - 2021, FUMÉES BLANCHES, CÔTES DE GASCOGNE IGP, SUD OUEST, Frankrijk - 100% Chardonnay, voor bij velouté.

- Mon P'tit Pithon - 2021, OLIVIER PITHON, CÔTES CATALANES IGP, LANGUEDOC ROUSSILLON, FRANKRIJK, ter begeleiding van zalm

- Lion & Dragon - 2021, CHÂTEAU ROUBINE, CÔTES DE PROVENCE AOC CRU CLASSE, PROVENCE, FRANKRIJK, bij tartuffata

- Crozes-Hermitage Les Launes - 2020, DELAS FRÈRES, CROZES HERMITAGE AOC, RHONE, FRANKRIJK, bij eend


Tot slot bood onze partner Spadel ons de hele dag water aan!

Bedankt!

Contactpersoon: Xavier Faber

District Manager Bxl & South

+32 475 55 25 30


Weer een mooi moment van uitwisseling en delen tussen liefhebbers!


Kom je naar de volgende? Het zal begin januari zijn voor de begroeting met een Koninklijke Belgische Kaviaar en Champagne Pannendag, meer informatie volgt!


Hier is de link naar het complete fotoalbum:https://eurotoquesbelgium.editorx.io/eurotoques-day-atel


Was je erbij? Vond je het leuk? Vertel anderen erover en de volgende keer, "breng een vriend mee" aarzel niet, lid of niet je zal welkom zijn ;o)


Contact Euro-Toques

Gaëlle : 0477 59 59 34

gaelle.communication@eurotoques.be

22 weergaven0 opmerkingen
bottom of page