top of page

Euro-Toques Dag - 23/01/2023 - kaviaar, Champagne en wensen

Op 14 november 2022 hebben we een workshop gebak ontdekken georganiseerd met onze partner Valrhona, vertegenwoordigd door de heer Benoît Nannan.

Het evenement vond plaats in de IPES-school in Waver. We werden als koningen ontvangen door de 7e klassers en hun workshopleider. Dankzij hen!
Op het programma:

15.30 - 18.30 uur: bezoek aan de Belgische Koninklijke Kaviaarkwekerij in Dottignies, gevolgd door kaviaar- en champagneproeverij.

18.30 - 20.30 uur: afsluitende borrel en walking dinner.Dank aan onze partners van de dag en LET'S BE CLIENTEN VAN ONZE PARTNERS:


- Belgian Quality Fish/Royal Belgian Caviar, het bezoek werd gebracht door de heer Thierry Bay, met dank aan hem voor de ontvangst!

Commercieel contact:

Raymond Tanghe

Sales - Representative

OFFICE ADDRESS

Oude Kaai 26, 2300 Turnhout, Belgium

+32 14 47 27 10

+32 476 36 89 32


- Champagne Pannier

Julien JOLLY

Export Sales Director

+33 (6) 76 66 48 00


- Sligro ISPC- Onze partner Spadel zorgde de hele dag voor het water!

Contact : Xavier Faber

District Manager Bxl & South

+32 475 55 25 30


- Dank aan Domaine de la Blommerie voor de kwaliteit van de ontvangst, de producten en de service!


De kaviaar smaakte:

- "Caviar Platinum"

- "Osietra"

- "Beluga"


Hier zijn de Pannier Champagnes die we geproefd hebben:

Extra-Brut "Exact": Eind 2021 uitgeroepen tot "Best in class" door het Britse tijdschrift "The Drinks Business" en in 2022 door Decanter beoordeeld met 91/100. Deze Extra-Brut, gedoseerd met 3-4 gram suiker/liter, is zilt, gespannen en mineraal - op het fruit desondanks zoals de Champagne Pannier-stijl vereist. Geen hout in de gisting of in de rijping van deze cuvée die ondanks zijn ziltheid en spanning in de huisstijl blijft. De naam "Exact" komt van de nauwkeurige selectie van de 10 crus (= dorpen) die worden gebruikt om deze Champagne te mengen. De kleur is bleek en briljant, met fijne pareling. In de mond zijn de steenvruchten in evenwicht met het zoutgehalte van deze Champagne. De afdronk is subtiel maar aanhoudend.

Blanc de blancs: Deze 100% Chardonnay rijpt minimaal 5 jaar en is een voormalige Champagne vintage van 2015 (een van de grote jaren in de Champagne). De stijl van deze Champagne verschilt van een traditionele 100% Chardonnay uit de Côte des Blancs (die zal zoeken naar spanning, mineraliteit met houttonen door het gebruik van vaten). Hier zoekt Champagne Pannier naar rondheid dankzij de herkomst van de ronde en gulle Chardonnays (voorbeeld: het dorp Cramant in het noorden van de Côte des Blancs). Als deze Champagne fijn en elegant is, doet het romige karakter denken aan de grote Bourgondische Chardonnays. Citrusvruchten en witte perziken worden geassocieerd met gebak. Zijn rondheid, gulheid en relevantie (afkomstig van de jaargang 2015 met een groot rijpingsvermogen) geven deze Champagne een buitengewoon niveau dat dit jaar door internationale beoordelingen zal worden erkend (1e jaar dat hij non-vintage wordt aangeboden).

Blanc Velours: Decanter heeft Blanc Velours in 2022 met 97/100 uitgeroepen tot een van de beste Champagnes ter wereld. Blanc Velours, samengesteld uit 70% Chardonnay en 30% Pinot Noir en minimaal 5 jaar gerijpt, maakt deel uit van het Velours-assortiment dat exclusief bestemd is voor de horeca. De druivenrassen zijn uitsluitend afkomstig uit de Premiers en Grands Crus, wat de Blanc Velours een uitzonderlijke kwaliteit geeft. Op het oog heeft de bleke kleur pastelgroene reflecties met fijne belletjes. De Champagne is luchtig en subtiel, met aroma's van witte bloemen en wit fruit. Het gehemelte biedt een vlezige maar tedere smaak, met een romige en fluweelachtige afdronk.

De Brut Sélection, voor het aperitief, is een evenwichtige Champagne met fruit (appels uit de boomgaard, fruit) en rondheid.

U vindt er 40% Chardonnay, 30% Pinot Noir en 30% Meunier, die het grootste deel van de terroirs in de Champagne vertegenwoordigen met ongeveer 40 crus (Champagne Pannier - dit zijn meer dan 400 families en meer dan 700ha wijngaarden).

De wijn rijpt minstens 3 jaar (het wettelijke niveau van een wijnjaar in de Champagne) en in onze kelders worden alleen roestvrijstalen vaten gebruikt, om het fruit en de rondheid ervan tot hun recht te laten komen. Zijn gemiddelde dosering van 8-9 gram suiker/liter draagt bij tot zijn rondheid.

Deze Champagne wil niet technisch zijn, maar eerder toegankelijk in zijn stijl, en belichaamt perfect wat wij de liefhebbers van bubbels willen bieden.
Verrassende animatie, Cédric Collin die een van de ambassadeurs is van de Confrérie du Sabre d'Or (Gouden Zwaard) sabelt de Champagne!Tijdens de afsluitende borrel genoten we van een walking dinner bereid en geserveerd door Domaine de la Blommerie.
Weer een mooi moment van uitwisseling en delen tussen liefhebbers!


Kom je naar de volgende? Het zal op 20 maart zijn, Belux Import apparatuur ontdekking dag en demonstraties door een chef-kok + product ontdekking. Meer info volgt!


Hier is de link naar het complete fotoalbum:


Was je erbij? Vond je het leuk? Vertel mensen erover en vergeet niet, "breng een vriend mee" aarzel niet, lid of niet je bent welkom ;o)

Contact Euro-Toques

Gaëlle : 0477 59 59 34

75 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page