top of page

EFF - The Farm to Fork and Biodiversity Strategies: is organic farming one of the responses ?

𝔸𝕦 𝕔𝕠𝕖𝕦𝕣 𝕕𝕖 𝕝'𝔼𝕦𝕣𝕠𝕡𝕖 - Euro-Toques International op het European Food Forum

Lees tot het einde en geef uw mening! Dankjewel !Zoals u nu weet, woont Euro-Toques International de onlinevergaderingen van het European Food Forum bij om toegang te krijgen tot debatten en om het standpunt van onze sector te geven, om ervoor te zorgen dat ons werk ook wordt gerespecteerd dan de producten, en dit in de beslissingen genomen door Europa. En natuurlijk ook meedenken voor een constructief doel!


Dit keer ging het debat over biologische landbouw: "De Farm to Fork en Biodiversity Strategies: is biologische landbouw een van de reacties? »>" Van boer tot bord "en biodiversiteitsstrategieën: is biologische landbouw een van de antwoorden?"


Ter informatie: de Europese Commissie stelt in haar strategieën voor dat in 2030 ten minste 25% van de landbouwgrond van de EU wordt geëxploiteerd in biologische landbouw (tegen 8,5% momenteel).

De Europese Green Deal staat centraal in het politieke programma van de Commissie. Het hoofddoel is een duurzaam en klimaatneutraal Europa tegen 2050, dat als motor voor investeringen en groei fungeert.


Hiertoe werd vandaag een actieplan (ACTIEPLAN VOOR DE ONTWIKKELING VAN BIOLOGISCHE PRODUCTIE) voorgesteld en gedeeltelijk gepresenteerd.


Als de agrarische gemeenschap een belangrijke rol te spelen heeft, is onze sector (restaurants en cateringdiensten) duidelijk geïdentificeerd als een drijvende kracht achter het bereiken van deze doelstellingen.


Dit is wat het actieplan voor ons beoogt:

1.6. De bijdrage van de particuliere sector

Detailhandelaars, voedseldiensten, restaurants en bezorgdiensten kunnen een belangrijke rol spelen bij het promoten van biologische voedingsproducten.

Ze kunnen bijvoorbeeld

zorgen voor een betaalbaar aanbod van biologische producten in supermarkten, supermarkten en online winkels, en biologische menu's in restaurants en cateringdiensten.

Deze acties kunnen worden gecombineerd met uitleg over de economische, ecologische en sociale voordelen van biologische productie.

Daarnaast kan de particuliere sector een belangrijke rol spelen bij het promoten van biologisch voedsel, onder meer door hun werknemers te informeren over de voordelen van biologische landbouw (bijv. Communicatiemateriaal dat beschikbaar wordt gesteld door de EU), door biologische producten aan te bieden in hun kantines, en door hun werknemers te belonen met “Bio-checks” waarmee ze biologische producten kunnen kopen.

Actie: Met het oog op de versterking van de rol van detailhandelaren, groothandelaren, "cateringdiensten", restaurants en andere bedrijven, de Commissie, vanaf 2021:

 streeft naar duidelijke toezeggingen van relevante belanghebbenden om en

de distributie en verkoop van biologische producten vergroten, als onderdeel van de Farm to Fork-strategie met verantwoorde bedrijfs- en marketingpraktijken.


Euro-Toques is uiteraard bij het debat betrokken.

En wat denk je ervan? Als u uw argumenten wilt geven, is dit het juiste moment!

Denk je dat onze privésector een rol te spelen heeft? Hoe daar te komen ? Wat zijn de gevoelige punten om rekening mee te houden? Waar wacht je nog op aan hulp om daar te komen?

Binnenkort hebben we een werkvergadering met andere EFF-leden om het onderwerp vanuit ons standpunt te bespreken. We kunnen uw ideeën, angsten, opmerkingen etc. delen

.


Reageer of stuur een e-mail naar gaelle.communication@eurotoques.be!


Tot binnenkort,

Euro-Toques Belgique

7 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page