top of page

Baron Romeyer Euro-Toques/Le Brabant Wallon Trophy Competition - 28/03/2023

Bijgewerkt op: 23 jun. 2023





De 18e editie van de Baron Romeyer Euro-Toques Trophy, die samen met Brabant Wallon wordt georganiseerd, vond plaats op 28 maart 2023 in de Ecole Hôtelière Provinciale de Namur, winnaar van de vorige editie.

Wij danken hen hartelijk voor de perfecte ontvangst in hun lokalen.


5 scholen deden dit jaar mee en presenteerden 1 voorgerecht, 1 hoofdgerecht en 1 dessert met opgelegde ingrediënten:


Voor het voorgerecht :

  • Ongepelde garnalen geleverd doorMomo La Crevette, Thierry Vanholsbeek https://www.momolacrevette.mobi/

  • Franceline-aardappelen van onze partnerboerderij Sabbe https://www.sabbevrs.be

Voor het gerecht :

  • 3 stukken van het 4 geribde Duroc varken van onze partner (vrijgesneden) Duroc d'Olives https://www.durocdolives.com/fr-be/

  • Biologisch Upigny-sap - Appel en rode biet - EVH-pers van onze partner Verger d'Upigny https://lafermedupignac.be/le-jus

Voor het dessert:

  • Speculaties van Grazen de Erika Vanvuchelen http://grazensespeculaas.be/

  • Mosterd Averbode De Ster https://www.de-ster.com/


De scholen die meededen:

  • Team 1 Institut Cardinal Mercier Waterloo

  • Team 2 Institut Provincial d'Enseignement Secondaire à Wavre

  • Team 3 Ecole Hôtelière Provinciale de Namur

  • Team 4 ITCF Val Itma Tournai

  • Team 5 IND Fleurus

Voici les plats présentés par chaque équipe :

Team 1 Institut Cardinal Mercier Waterloo

  • Voorgerecht

Mandje van Franceline, tandoori grise, gouden brunoise en zeekraal

  • Gerecht

Duroc varken op drie manieren: laag gegaarde mignon, gerookte tartaar, ribbetjes met Aziatische smaken

  • Dessert

Krokante entremet, ganache met Averborde de Ster mosterd dulcey, karamel met Spéculaas grazen en vanille mosterd ijs


Team 2 Institut Provincial d'Enseignement Secondaire à Wavre

  • Voorgerecht

Aardappelpuree en frietjes, verse grijze garnalen, garnalensifon, tuile

  • Hoofdgerecht

Duroc buikspek, pikant sap met brunoise van appel en rode biet, mille-feuille van appel en rode biet

  • Dessert

Méli mélo van speculaasmosterd


Team 3 Ecole Hôtelière Provinciale de Namur

  • Voorgerecht

Beignet van Franceline met grijze garnalen, kimchipuree en Nantua

  • Hoofdgerecht

Duroc varkensvlees in de tuin, risotto van gerst, maïs en tarwe. Luiks sap.

  • Dessert

Individuele Entremet met honing, bloedsinaasappel, soepele ganache met jivara chocolade en speculaas. Amandelstreusel en yoghurt sorbet van Averboorde mosterd.


Team 4 ITCF Val Itma Tournai

  • Voorgerecht

Franceline aardappeltuile en brunoise met grijze garnalen, perfect ei, hazelnootboteremulsie en Aziatische bouillon

  • Hoofdgerecht

Op lage temperatuur uitgebeende Duroc varkenshaas gelakt met soja, rode bietenmousseline met Upigny biologisch bieten-appelsap, Chinese kool met Sambal Oelek, melksap, dragonolie

  • Dessert

Grazenkoekje met hazelnootboter, yoghurtwolk, pure chocoladeganache met gebrande rozemarijn, Averbode De Ster mosterdijs


Team 5 IND Fleurus

  • Voorgerecht

Krokante Franceline aardappel, tartaar van grijze garnalen en granny apple, aardappel espuma

  • Hoofdgerecht

Varkenshaas van Duroc, inzet van groene kool en rode biet, sap van Upigny-appel en rode biet, krokante varkenswang

  • Dessert

Witte chocolade halve bol, inzet van peer, honingmosterd en verse kaas, augurken van mosterdzaad, speculaas


Geen van de leerlingen deed het slecht in deze oefening. Een wedstrijd brengt altijd druk met zich mee en allen hadden de hele dag de juiste instelling, goed gedaan aan hen, hun leraren en hun coaches.


Dit jaar werd een nieuw scoresysteem ingevoerd door Damien Huylebroeck, de Euro-Toques-administrateur die belast is met de organisatie van de wedstrijd en voor het tweede opeenvolgende jaar Gaétan Bousman opvolgt.

Dit is hetzelfde CIS scoresysteem dat wordt gebruikt bij de Worldskills wedstrijden. Dit gepatenteerde en internationaal erkende systeem heeft tot doel misverstanden en elke vorm van favoritisme te vermijden.



En tot slot zijn hier de resultaten:

1e prijs: IPES Waver

2e prijs: EHPN Namen

3e prijs: IND Fleurus


Beste coach : Jordan Boreux - Restaurant l'Épisode en coach van IPES Waver.


Wij willen iedereen bedanken die deze dag tot een succes heeft gemaakt:

- de Hotelschool van Namen

- de verschillende leden van de keuken- en eetkamerjury

- onze productpartners voor de uitwerking van de menu's (zie hierboven)

- onze andere partners: Spadel, Valrhona, NELIS & We Are Together - WAT srl, Hendi

- mevrouw Romeyer voor haar aanwezigheid


Hier is de link naar het fotoalbum: https://www.concours-romeyer.eurotoques.be/


Kan niet wachten tot volgend jaar!


Schrijven en foto's by Sparkling Touch secretaris en communicatiemedewerker van Euro-Toques België

94 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page